Theater

Performance installatie/levend kunstwerk

2017

Gebaseerd op Peter Handke’s Zelfbeschuldiging

Vijf performers in een roze ruimte op een beperkt speelvlak, een gipsplaat en klanken.

Zelfbeschuldiging is een spreekstuk, een monoloog waar de zinnen vooral beginnen in de ‘Ik-vorm’: “Ik ben geworden”. Dit gegeven staat haaks op mijn vormgevingsconcept, de performers vormen samen een ‘Wij-vorm’

Lees meer…


Cans

2016

Vanuit gratis blikken met bonen een performance maken dat gebeurde hier op de Norwegian Theatre Academy. Samen een paar weken experimenteren, uitproberen en spelen en er ontstaat een verhaal met een bijzonder “goedkope” vormgeving.

Credits: Norwegian Theatre Academy acteurs en vormgevers


Koud en warm

2014

Iedereen dat gevoel wel op de fiets, je hebt het warm maar tegelijkertijd ook koud. Deze twee elementen wilde ik de kijker tijdens een korte performance laten ervaren. Mevrouw Janssen maakte klanken en riep woorden die de kou en warmte versterkten.

Actrice: Mevrouw Janssen


Decor zonder script

2016

Experiment om te kijken wat acteurs doen met een decor zonder verhaal. Idee achter het decor was dat acteurs met het decor nieuwe ruimtes kunnen creëren maar door de gebruikte materialen werden ze hier wel in gehinderd.

Scene’s zijn geimproviseerd door de acteurs van de Norwegian Theatre Academy.

Regie: Moa J Meinich, Juhye Yoon, Britt Benschop, Mariëlle de Bruijn
Acteurs: Rasmus Stenager Jensen, Kaja Maerk Egeberg, Durga Bishwokarma, Mari Pitkänen
Visagiste: Ragnhild Følling Volden
Vormgeving/fotografie: Britt Benschop, Mariëlle de Bruijn


Licht installatie, Fredrikstad

2016

Tijdens dat ik aan de Norwegian Theatre Academy studeerde, heb ik een week lang iedere avond een lichtinstallatie op een andere locatie gecreëerd. Telkens met andere hoeveelheden bouwlampen.